Felsefenin Temel Sorunu

Bir süredir iş aradığım artık bir sır değil.  İş görüşmelerinde edindiğim tecrübeleri kendime saklayamayacağım ise bir gerçek. Konuya bir iş mülakatında olmaması gereken nedir temel sorunsalıyla başlayacağım. Bir çoğunuzun tahmin ettiği gibi cevap insan kaynakları uzmanı. Peki, kim bunlar? Eli kalem tutan herkesin göreve çağrıldığı ve gelin şu okumuş gençleri bağrımıza basalım parolasından yola çıkarak kurulmuş güzide bir tarikat olduğu en güçlü varsayım. Yeteneklerine gelince kahve içip sandalyede sallanmak suretiyle iki işi rahatlıkla bir arada yapabiliyorlar. Buradan beyinleri üzerinde tam hâkimiyete sahip olduklarını çıkartabiliriz. Bir diğer sıradan insanlara bahşedilmemiş özellikleri ise, özgeçmişiniz üzerinde ellerindeki kurşun kalemi kullanarak karakterinizi düzeltebilmeleri.  Bunu yapabilen bir insanın toplumda herhangi bir sorun yaşaması mümkün olmadığı gibi yapacakları evliliklerin de yüzyıllarca süreceği tahmin edilmektedir.  İş görüşmeleri sırasında adaya sorulan birbirinden saçma sorular ve babaanneden kalıtsal olarak aktarılmış esprilerle sağlanan aile ortamının, işe giriş sonrası kesilmesi nedeniyle çalışan üzerinde oluşabilecek sarsıntı ve dışlanmışlık hissini nasıl engelledikleri ise tam bir mucize. 

Bu çağdaş filozoflar kırk yaşını aştıktan sonra tarikatta da saygınlıkları doğal olarak artar ve hak ettikleri insan kaynakları müdürü pozisyonu ile ödüllendirilirler. Eğer bunlardan mülakat sırasında bir tane varsa ki zaten her şirkette genelde bir tane olur, aday dikkati elinden hiç bırakmamalıdır. Yoksa bu kişiler bıraktığınız dikkati koskoca görüşmede birkaç saniye eline alır ve akıl almaz sorularla hayranlarına tam bir akıl tutulması yaşatabilir. Bunlardan birkaç tanesini sizler için derledim.
1-      Sosyal bir kişi olduğunuzu düşünüyorsanız bu işte nasıl çalışacaksınız? (Eğer sosyal biriyseniz barda çalışmanızı tavsiye edebilirler. Bu kişileri dinleyin.)
2-      Nerelisin? (Bu kilit soruya üç büyük şehirden birini veremezseniz “aa orası vilayet mi oldu?” sorusuyla baş başa kalabilirsiniz. Tam bir kültür şöleni.)
3-      Sigortanız var mı? (Nefesinizi tüketmeyin.)




Mülakatta olması gerekenler ise, hayatta kalacak kadar su, bisküvi ve mülakatlardaki boşlukları uzun çubukla doldurmak için bir tetris. Çok hoşsunuz kızlar.


Batidan ders niteliginde:





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kültür Sanat Kokan Twitter Hesapları

Prag'da 4 gece nasıl olmalı!