havuz problemi - arkası yarın

 


Earl gray adını 19. yy'ın Britanya başbakanlarından biri olan 2. Earl Grey'den almıştır. 
Bir söylentiye göre, çay, bir çin mandarini tarafından oğlunun sir Grey'in adamlarınca kurtulması sonucu lordumuza hediye edilmiştir. 
Lord grey bu çayı öyle beğenmiştir ki çay tüccarı twonongs (reklam almıyorum) şirketinden buna benzer bir çay hazırlamasını istedi. İlk "Earl grey" çayı , twonongs tarafından İngilterede satıldı. 



-Ne alırdınız efendim ?

-Earl Gray lütfen. Bir de şeker. 

..

  Çayı severek içmeye başladığı ilk günden beri şeker kullanmazdı aslında. Sadece mutsuz ve tedirgin anıları tatlandırmak için eli giderdi. Tıpkı bu sabah olduğu gibi. 
 Ondan önceki sabah da...
 Ve ondan önceki...
  
  Bir süredir itina ile boktan sabahlarını tatlandırmak için aç karnına bir kesme şekeri earl gray ile alıyordu. 
Camdan dışarı baktı. İçinde bir yer eve dönüyor olmaktan mutluydu. Belki de şekerin etkisiydi bu, emin değildi. 

  Her şeyin başladığı yere dönüyordu. Tam anlamıyla her şeyin. Yani tatlı çocukluk anıları, ilk arkadaşlıklar, ilk aşk. O ilk hastalıklı, hasta ruhlu, saplantılı,...

"PARDON, BEN BİR ŞEKER DAHA ALABİLİR MİYİM LÜTFEN?!?"
...

  Gittiği her yerde büyümeye devam ediyordu. Önce heyecanla yeni insanlar yeni yerler yeni duygular keşfediyordu. Ardından bu keşifler ön yargıya, insanlar uzak bir tanıdığa, yeni yerler yerini eski acılı anılara bırakıyordu. İçinde sürekli mikrop kapmaya müsait, bir kaç kesme şekerle kapanmayacak mutsuzluk kesinleri vardı. 

"Sevgili konuklarımız. İniş için alçalıyoruz. Lütfen kemerlerinizin bağlı, koltuğunuzun dik ve pencerelerinizin kapalı olduğundan emin olunuz. "
 
 Sevgili konukların bile sonuca ulaşabilmesi için kendisinden bağlılık, dik bir duruş ve sağa sola dağılmayan bir ilgi için kapalı pencereler isteniyordu. 

  Peki ya o. Her yerde dik duruyordu da neden bağlanamıyordu?! 

...
  

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kültür Sanat Kokan Twitter Hesapları

Prag'da 4 gece nasıl olmalı!